ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Σαντορίνη και το Ακρωτήρι σε σχέση με τα διαμερίσματά μας

Akrotiri Apartments - Το Χωριό

Το AKROTIRI APARTMENTS βρίσκεται στο Ακρωτήρι, το χωριό κοντά στο οποίο οι ανασκαφές έφεραν στο φως έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Τον ομώνυμο καλοδιατηρημένο προϊστορικό οικισμό, γνωστό και ως η Πομπηία της Ελλάδας. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού και σε απόσταση 15 χλμ. από τα Φηρά. Το Ακρωτήρι κατά τη μεσαιωνική εποχή υπήρξε ένα από τα πέντε καστέλια της Σαντορίνης. Η τουριστική κίνηση δεν έχει αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του χωριού.

Αξίζει να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και να θαυμάσετε τον καλοδιατηρημένο προϊστορικό οικισμό.Σύμφωνα με τα ευρήματα ο οικισμός κατοικούνταν από την Ύστερη Νεολιθική Εποχή και άκμασε την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού. Η έκτασή του ξεπερνούσε τα 200 στρέμματα. Τα σπίτια ήταν διώροφα και τριώροφα και στολισμένα με εξαιρετικές τοιχογραφίες που οι παραστάσεις τους θυμίζουν αυτές των μινωικών ανακτόρων. Ο οικισμός είχε άριστη πολεοδομική οργάνωση και εξαίρετο αποχετευτικό σύστημα. Οι κατοικίες που ανακαλύφθηκαν με πολλές από τις οικοσκευές τους, φανερώνουν ότι στο Ακρωτήρι ζούσε μια κοινωνίαάρτια οργανωμένη με υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Κατά την διαμονή σας στα διαμερίσματά μας και στο γραφικό Ακρωτήρι, αξίζει να επισκεφθείτε και την Κόκκινη παραλία. Απέχει περίπου 1 χλμ. από το κατάλυμά μας και θα την προσεγγίσετε ακολουθώντας μια ολιγόλεπτη περιπατητική διαδρομή. Το τοπίο μοιάζει εξωπραγματικό. Τεράστιοι κόκκινοι βράχοι συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σεληνιακό σκηνικό. Παρόλο που η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη, κάθε καλοκαίρι την Κόκκινη παραλία την επισκέπτονται χιλιάδες παραθεριστές του νησιού. Εναλλακτικά μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία και με ένα από τα παραδοσιακά καΐκια που ξεκινούν από την παραλία του Ακρωτηρίου. Η Κόκκινη παραλία είναι ιδιαίτερα οργανωμένη και έχει παγκόσμια φήμη καθώς πρόκειται για ένα ξεχωριστό φυσικό φαινόμενο. Σας προτείνουμε μια βόλτα στο Φάρο, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1892 από την Γαλλική Εταιρεία Φάρων. Το ύψος του Πύργου του είναι 10 μ. και το εστιακό του ύψος είναι 100 μ. Απέχει περίπου 5 χλμ. από τον οικισμό του Ακρωτηρίου. Αν και δεν είναι επισκέψιμος, αξίζει να τον δείτε και να απολαύσετε από εκεί ένα υπ΄ςεροχο ηλιοβασίλεμα.


Σαντορίνη - Γενικές Πληροφορίες

Η Σαντορίνη ή Θήρα είναι το διασημότερο νησί των Κυκλάδων και γενικότερα της Ελλάδας. Έχει παγκόσμια φήμη χάρη στην ξεχωριστή ομορφιά της. Η μοναδικότητά της οφείλεται της στην ηφαιστειογενή της φύση, η οποία την έχει προικίσει και με την μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου! Στη σκιά του ηφαιστείου που έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία του νησιού και στο χείλος της καλντέρας, έχουν δημιουργηθεί οι ωραιότεροι κυκλαδίτικοι οικισμοί. Τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι, η Οία. Ονόματα που στο άκουσμά τους η ματιά μας πλημμυρίζει με εκπληκτικές εικόνες.

Τα Φηρά, η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, είναι κτισμένη στην κορυφή της καλντέρας σε ύψος 260 μ. από τη θάλασσα. Η πόλη των Φηρών δημιουργήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και θεωρείται ο ωραιότερος κυκλαδίτικος οικισμός. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την οποία έχει οικοδομηθεί, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του νησιού, προσδίδουν στον οικισμό της μια μοναδική ταυτότητα. Τα κάτασπρα σπίτια, οι εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους, τα καλντερίμια που οδηγούν στις γραφικές γειτονιές, αποκαλύπτουν τις ομορφιές της πόλης. Τα πολυσύχναστα σοκάκια με τα τουριστικά καταστήματα, οι καφετέριες και τα γεμάτα κόσμο εστιατόρια, θα σας θυμίζουν ότι βρίσκεστε στο κοσμικότερο νησί της Ελλάδας. Στην εκπληκτική Σαντορίνη!

Το Ημεροβίγλι, γραφικό και φημισμένο, είναι κτισμένο στο υψηλότερο σημείο των βράχων της καλντέρας, σε υψόμετρο 300 μ. διαθέτει την ωραιότερη θέα προς το ηφαίστειο. Βρίσκεται ανάμεσα στα Φηρά από τα οποία απέχει 2 χλμ. και την Οία το διάσημο χωριό για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα του. Ο οικισμός του Ημεροβιγλίου, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος. Αξίζει να τον επισκεφθείτε και να θαυμάσετε την κυκλαδίτικη ομορφιά του, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του και να απολαύσετε την ανεπανάληπτη θέα στη καλντέρα και το ηφαίστειο. Επισκεφθείτε την Οία. Τον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό που είναι κτισμένος γύρω από την καλντέρα και φημίζεται για το εκπληκτικό του ηλιοβασίλεμα. Μια βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια του οικισμού θα σας γεμίζει με εκπληκτικές εικόνες. Κι έπειτα την ώρα που δύει ο ήλιος, παρακολουθείστε κι εσείς το μαγικό ηλιοβασίλεμα και χειροκροτήστε μαζί με τους χιλιάδες τουρίστες που συγκεντρώνονται γύρω από την καλντέρα το μοναδικό αυτό θέαμα.

Οι παραλίες της Σαντορίνης ξεχωρίζουν για την ιδιότυπη ομορφιά τους. Αξίζει να τις γνωρίσετε, να κολυμπήσετε στα καθαρά νερά τους και να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας το μοναδικής αισθητικής περιβάλλοντα χώρο τους. Οι ακτές με τα μαύρα βότσαλα και τις απέραντες μαυριδερές αμμουδιές, περιτριγυρισμένες από τα άγρια ογκώδη βράχια, προκαλούν δέος. Περίβολος, Καμάρι, Περίσσα, Μονόλιθος, Βλυχάδα. Επισκεφθείτε τες και θαυμάστε για άλλη μια φορά την μοναδικότητα της Σαντορίνης. Αφιερώστε μια μέρα των διακοπών σας για μια ημερήσια εκδρομή με ένα παραδοσιακό καΐκι στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης. Θα περπατήσετε πάνω στο ηφαιστειογενή νησάκι και θα φωτογραφηθείτε με θέα τον κρατήρα. Έπειτα θα κολυμπήσετε στις θερμές πηγές με τα ιαματικά νερά και θα δείτε εκπληκτικές παραλίες και τοπία που είναι ορατά μόνο εν πλω. Ζήστε κι αυτή την εμπειρία!

Η Σαντορίνη έχει παράδοση στην οινοποιία. Επισκεφθείτε τα παραδοσιακά οινοποιία του νησιού, δοκιμάστε τις ποικιλίες του σαντορινιού κρασιού και μάθετε σημαντικές πληροφορίες για την παραγωγή του. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Ασύρτικο, μια λευκή ποικιλία με εξαιρετική γεύση, το Βισάντο, που είναι γλυκό κρασί λευκό ή κόκκινο και φτιάχνεται από λιαστά σταφύλια και το Νυκτέρι, που είναι ξηρό λευκό κρασί.